Forgácskihordók

A KNOLL forgácskihordók különböző típusú megvalósításban állnak rendelkezésre akár géphez integrálva vagy központi kivitelben. A fúrással, marással vagy esztergálással történő megmunkálás szükségessé teszi a forgács megfelelő eltávolítását, hogy elkerülhetőek legyenek a kényszerleállások, és növelhető legyen a megmunkálás termelékenysége.

Kaparószalagos kihordó K

Rövid, tört, apró fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas. Ajánlott rövid acél tűforgácshoz, (például réz), öntöttvas forgácshoz, száraz és nedves megmunkálás során egyaránt.

Végtelen kaparó szállítószalag, amely a 2 láncvezetővel kapcsolódik a szállítószalag léceihez, így folyamatosan szállítja a tartály aljától a kidobó helyig a forgácsot. A kaparó szállítószalag hajtása egy háromfázisú hajtóműves motor, amely túlterhelés elleni védelemmel van ellátva.

Zsanéros forgácskihordó S

Rövid, tört, apró fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas. Ezen kívül ajánlott hosszú acél forgácsokhoz, összetömörödött/összeállt forgácshoz, szálas forgácshoz is, száraz és nedves megmunkálás során egyaránt. Két futó láncból áll (görgős lánc), amelyek az acéllemezek oldalfalán a csuklóknál kapcsolódnak, így folyamatosan szállítják a tartály aljától a kidobó helyig a forgácsot. A háromfázisú hajtóműves motor túlterhelés elleni védelemmel van ellátva.

Mágneses kihordó M

Rövid, tört, ferromágneses fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas. Ajánlott egyaránt hűtő-kenőanyagtól összeragadt forgácsokhoz, vágási-lyukasztási hulladékokhoz. Végtelen mágnesszalag, amely 2 láncvezetővel kapcsolódik a tartószalagokhoz. Az állandó mágneses hatás által folyamatosan szállítja a szállítószalag lemez felületén a forgácsot a kidobó helyig. A mágnesszalag önfeszítő.

Kaparószalagos kihordó SF

Rövid, tört, apró fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas alacsony hűtőfolyadék szint esetén. Ajánlott rövid acél forgács, tűforgács (például réz), öntöttvas forgácshoz és köszörűiszaphoz is. A leülepedett forgácsot a tartály aljáról egy végtelenített kaparó szállítószalaggal távolítja el és folyamatosan szállítja a tartály aljától a kidobó helyig.

Vonólapos kihordó ZK

Hosszú szállítási útvonal esetén alkalmas rövid acél tűforgácshoz, (például réz), öntöttvas forgácshoz, száraz és nedves megmunkálás során egyaránt, ezen kívül ajánlott ömlesztett, nagy mennyiségű anyag szállításához is. Alkalmazható egyedi vagy összekapcsolt kivitelű rendszerben.

Iszap kihordó SR

Rövid, tört, apró fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas alacsony hűtőfolyadék szint esetén. Ajánlott rövid acél forgácshoz, tűforgácshoz (például réz), öntöttvas forgácshoz és köszörűiszaphoz is. A leülepedett forgácsot a tartály aljáról egy végtelenített kaparó szállítószalaggal távolítja el és folyamatosan szállítja a tartály aljától a kidobó helyig. A kaparó szállítószalagot egy háromfázisú hajtóműves motor hajtja, amely túlterhelés elleni védelemmel van ellátva.

Szalagos kihordó P

Rövid, tört, apró fémforgácsok szerszámgépből történő kihordására alkalmas. Ajánlott hosszú acélforgácshoz, összetömörödött/összeállt forgácshoz, szálas forgácshoz is, száraz és nedves megmunkálás során egyaránt.