Szivattyúállomások

A KNOLL szivattyúállomások a hűtőfolyadékot a forgáccsal együtt egy csővezetéken keresztül juttatják vissza a központi szűrrendszerhez. A követelményektől függően a szivattyúállomás kompakt ártalmatlanítási és szállítási célra kivitelezhető, vagy speciális megmunkáló központokhoz is alkalmazható, ahol emberi beavatkozás nélkül szállíthatjuk a forgácsot és a hűtőközeget egy vákuum légtérben a szűrőhöz vagy a központi leválasztóhoz.

Szivattyúállomás RIK

Integrálható a gépágyhoz. Kompakt tartállyal, csavaros szállítószalaggal és forgácsszűkítővel (opcionális), csak acélhoz alkalmas. A RIK szivattyúállomás kompakt forgácsszállító állomás mely integrálható a gépágyhoz. Használatához nem szükséges külön kiszolgáló személyzet. Közepes mennyiségű hűtőközeg és forgács mennyiséghez javasolt. Az RIK szivattyúállomás egyesíti a funkcionalitást és a hagyományos megoldást a forgácsszállításra. Különösen alkalmas öntvényhez vagy alumíniumhoz.

Szivattyúállomás RKR

Önálló gépeknek vagy gépsoroknak nyújt támogatást. Tárolóval, szivattyúállomásokkal és opcionálisan forgácsaprítóval szerelhető fel. Az RKR szivattyúállomás egy forgácsszállító állomás, amely önálló gépekhez vagy gépsorokhoz használható. Használatához nem szükséges külön kiszolgáló személyzet. Közepes és nagy forgács-, és hűtőközeg mennyiség szállítására kiváló. Különösen alkalmas acélhoz, öntöttvashoz vagy alumíniumhoz.

Szivattyúállomás RSR

Az RSR szivattyúállomás egy kompakt szállítóállomás, amely alkalmas szerszámgépekhez különösképpen az alacsony forgácshozamú köszörűgépekhez. Konfigurálható gyűjtőállomásként a kis mennyiségű hűtő-kenőanyagok összegyűjtésére centrifugákból, kihordókból és csepegtetőtálcákból.

Szivattyúállomás RIP/RIS

Kompakt szállítási és ártalmatlanítási egység speciális megmunkáló központokhoz. Emberi beavatkozás nélkül egy központi leválasztóhoz vagy szűrőhöz szállíthatjuk a forgácsot, a RIP változat esetében hűtőközeggel, a RIS változatnál pedig hűtő-kenőanyag nélkül.