Szivattyúk

Amióta a vállalatot megalapították, a Knoll saját igényeinek kielégítésére, fejleszt és gyárt szivattyúkat. Az évek során az innovatív technológia alkalmazásával a szivattyúk nagyon népszerűvé váltak iparágakban, mint: gépgyártás, autóipar, vegyipar, gyógyszeripar és élelmiszeripar. Knoll szintén gyárt szivattyúkat, nagy viszkozitású, szennyezett vagy kenés mentes közegekhez. A termékek hosszú élettartamát, megbízhatóságát, könnyű szervizelhetőségét és az alkatrészellátás gyors elérhetőségét a vásárlók egyaránt kedvelik.

Csavarorsós szivattyú KTS

A KTS csavarorsós szivattyú több mint 20 éve a Knoll egyik sikertörténete. Szerszámgépek nagy nyomású alkalmazásaihoz szállít, hűtő-kenőanyagot (olaj, emulzió, higított oldatok). Egy tipikus példa a belső hűtésű fúró/maró szerszámok, hűtése, kenése, forgács szállítása. A KTS felhasználóinak innovatív technológiát, hosszú élettartamot és kopásállóságot kínál.

Csavarorsós szivattyú KTSV

2003-ban született meg az ötlet, hogy a KTS csavarorsós szivattyú egy módosított változatát új piacokra vezessék be. Ezt a későbbi fejlesztést KTSV csavarorsós szivattyúnak nevezték el, amely minden 0,5-től 2,000,000 mPas viszkozitású termékre használható. A Knoll mérnökei, ennél a termékcsaládnál, egyedi megoldásokkal szolgáltak a vevői igények figyelembe vételével. Az állásidők és hulladék minimalizálásával, a rendszer egyszerűségével, a KTSV termékcsalád jelentős költségmegtakarítást biztosít felhasználóinak.

Excenter csavarós pumpa MX

Moduláris és robusztus kialakításának köszönhetően, az átfolyó üreges MX szivattyú, alkalmas higiéniai alkalmazásokra, illetve kémiai, festék, lakk és papíripari iparágakban. Az MX szivattyú, olyan ipari felhasználásoknál is előnyt élvez, ahol a finom és alacsony pulzálású szállítás fontos.

Forgódugattyús szivattyú ML

ML rotációs szivattyúk rendkívül jól használhatóak magas követelményeket támasztó szállítási feladatokra. Ilyen területek a kozmetikai és élelmiszer iparágak, ahol a forgó-dugattyús szivattyúk a leginkább elterjedtek. Kis terület igényük, könnyű karbantartásuk, megbízhatóságuk már évtizedek óta kedvelt felhasználóik körében.

Csavarorsós szivattyú MS

Nagy sebesség tartományuknak köszönhetően az MS csavarorsós szivattyú, egyaránt alkalmasak viszkózus termékek szállítására és ezzel egyidejűleg, mint CIP tisztítási szivattyúk. Az irányváltozatás nélküli axiális szállítás, lehetővé teszi finomabb termékek alkalmazásánál.

Centrifugál szivattyú T

Knoll centrifugális szivattyúk 1972 óta a piacon vannak, vízhatlan kialakításuknak köszönhetően, mosóvíz és hűtőfolyadék szállítására használják. Jellemzőjük a nagy hatásfok, a robusztus, szilárd kialakítás, aminek köszönhetően hosszú élettartam és magas szállítási kapacitás garantálható.

Aprító szivattyú TSC

Knoll aprító szivattyúk, hűtőfolyadék szivattyúk, beépített szűkítővel az alumínium forgácsok miatt. A szivattyú képes hosszú alumínium forgácsok, szivattyúzásra alkalmas méretű darabokra szaggatására és a hűtőfolyadékkal együtt a központi előkészítő rendszerbe juttatásra. Ezáltal egy másik forgácsszűkítő felesleges. Szilárd és robusztus kialakításuknak köszönhetően a Knoll hűtőfolyadék szivattyúk rendkívül rugalmasak és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Nyomásfokozó szivattyú DHS

A nyomásfokozó DHS, a szerszámgépek hűtőfolyadékkal való ellátására szolgál. Alacsony-és/vagy magas nyomású szivattyúk növelik a hálózati nyomást, egy központi egységben. Innét látják el a szerszámgépeket a szükséges mennyiségű hűtőfolyadékkal.