KSS szűrők

A KSS Filtereket a KNOLL a hűtő-kenőfolyadékok nagy finomságú szűrésére alkalmazza akár külön szűrőközeg (pl. szűrőpapír) nélkül. A KSS szűrők akár önálló egységként vagy gépcsoportokhoz kapcsolódóan dolgozhatnak. A KSS szűrők célja, hogy meghosszabbítsák a hűtő-kenőanyagok élettartamát, ez által növelhetjük a forgácsolószerszámok éltartamát és még a felületi minőséget is javíthatjuk a megmunkálandó anyagoknál.

Hidrociklon F60

Egyszerű centrifugális leválasztó a könnyen ülepedő szilárd anyagokhoz, alacsony viszkozitású folyadékoknál, mint pl. víz és emulzió. Szűrőanyag felhasználása nincs. A szűrő hatékonyság akár 90l/min modulonként.

A tangenciális áramlásnak köszönhetően a folyadék létrehoz egy elsődleges örvényt, amely a nehezebb részecskéket arra ösztönzi, hogy a centrifugális erőnek köszönhetően kiváljanak a folyadékból. Ezáltal az elvékonyodó kúp kivezetőn a tehetetlensége miatt a forgács távozik, míg a szekunder kivezetőn az örvény visszajut, mint már tisztított hűtőfolyadék.

Folyadékcentrifugáló CA 100

Automatikus centrifugális folyamat, a hűtő-kenőanyagok és egyéb ipari folyadékok precíziós tisztítására alkalmas. Nagyon jó ár-érték arány jellemzi, a szűrő hatékonysága akár 120 l /min.

A CA 100 automatikus centrifuga egy centrifugális szeparátor, azaz egy folyamatos mikro-tisztító. Főbb jellemzője a magas leválasztási hatékonyság a legapróbb részecskék esetén is. A termék ezért ideális központi KSS-kezelési rendszerekhez és egyedi gépekhez.

A berendezés megakadályozza a nagyon finom acél, wolfram-karbid, szilícium, kerámia, grafit részecskék összetömörülését.

MicroPur® finomszűrű

Visszaöblítéses szűrő rendszer finom szennyeződésekre olajok és vizes oldatok esetében. Ideális alkalmazási terület a keményfém és HSS szerszámköszörülésnél. Nagy szűrési finomság jellemzi (1-3 mikron). A szűrőhatékonyság akár 480 l /min. Önálló vagy több géphez is kivitelezhető, de akár a központi szűrő rendszerekhez is társítható a termelési területeken. Alacsony energiafogyasztást és alacsony karbantartási költségeket eredményez. Különösen magas hatásfok és kiváló ár / teljesítmény arány jellemzi.

TURBO visszaöblítéses szűrő

Moduláris visszaöblítéses szűrő KSS tisztításra külön szűrőanyag felhasználása nélkül, általában iszapkihordós szállítóval együtt alkalmazandó. Szűrő kapacitása akár 250 l/min egységenként.

A Turbo visszaöblítéses szűrő használható hűtő-kenőanyagos megmunkálási folyamatokhoz, például marás, esztergálás, fúrás. A moduláris rendszer lehetővé teszi mind az elosztott működést az egyes gépeknél, de a központi rendszerű kivitel is lehetséges. Alkalmas az iszap szállítószalagos vagy kaparó szállítószalagos kihordók munkájának megkönnyítésére.

Vákuumrotációs szűrő VRF

Iszapkihordós szállítóval együtt integrált visszaöblítéses szűrőrendszer. Szűrőanyag felhasználása nincs. A szűrő hatékonysága akár 1000 l /min egységenként. Hűtő-kenőanyagok, emulziók és vágóolajok tisztítása egyéb szűrő nélkül. Telepítése önálló szerszámgéphez vagy gépcsoportokhoz és központi rendszerekhez is lehetséges.

Mélyágyas szűrő PF

Egyszerű szalagszűrő síkágyas kialakítással a hűtőközeg tisztításához szűrőszövettel. A szűrő hatékonyság akár 1000 l/min egységenként. Hűtő-kenőanyagok, emulziók és vágóolajok, mosófolyadékok tisztítására alkalmazható. Installálható akár független tisztító berendezésként szerszámgépek mellé, valamint forgácskihordók kiegészítésére.

Kompaktszűrő KF

Egyszerű szalagszűrő síkágyas kialakítással a hűtőközeg tisztításához szűrőszövettel. A szűrő hatékonysága akár 600 l /min egységenként. A kompakt szűrő (KF) egy szalagos szűrő a hűtő-kenőanyagok tisztítására a megmunkálási folyamatoknál. Használható önálló tisztító egységként (például köszörűgépeknél), vagy kombinálható forgácskihordóval (például megmunkáló központoknál). Lehetséges helyi vagy központi alkalmazása is.

Hidrosztatikus HL

Ferdeágyas kialakítású berendezés a hűtőközeg tisztításához szűrőszövettel. Egyszerű vákuum technológiával működik. A szűrő hatékonysága akár 1000 l /min egységenként. A hidrosztatikus HL egy gyapjú szűrős rendszer a hűtő-kenőanyagos megmunkálási folyamatokhoz. Ez használható mint önálló tisztító egység például köszörüléshez, vagy illeszthető a forgácskihordóhoz. Kombinálható a vákuum technológiával, ezáltal a szűrőszövet fogyását, az üzemeltetési költségeket és a hűtő-kenőanyag veszteséget is csökkentheti.

Vákuumszűrő VL

Nagy sávszűrő felületű ferdeágyas kivitelű berendezés a KSS finom tisztítására szűrőszövet nélkül. Kiterjesztett vákuum technológiával, opcionálisan szűrőgyapjúval. A szűrő hatékonysága akár 1500 l/min egységenként. A VL vákuumszűrő egy nagy teljesítményű szűrő a hűtő-kenőanyagokhoz, különösen ajánlott a köszörülési folyamatokhoz. Az igényektől függően lehet telepíteni önálló szűrőegységként a géphez, vagy többszörös szűrőegységként gépcsoportokhoz (központi).

Energiatakarékos és alacsony hűtőfolyadék veszteség jellemzi.

Vákuumszűrő VLO

Nagy sávszűrő felületű ferdeágyas berendezés a KSS finom tisztítására szűrőszövet nélkül. A szűrőhatékonyság akár 900 l/min egységenként. A VLO vákuumszűrő alkalmas hűtő-kenőanyagok tisztítására köszörülési folyamatoknál.

Tipikus alkalmazási területe a profilköszörülés olajhűtés esetén. Egyszerű feloszthatóság jellemzi. A szűrőrendszer lehet egy gépnél, vagy központilag több gépet is kiszolgálhat. Az eredmény mindenképpen tiszta olaj és tiszta, száraz koncentrátum. Mindez szűrési segédanyagok használata nélkül.

Vákuumszűrő VLX

Nagy teljesítményű szűrő a KSS tisztítására megmunkálási folyamatoknál, különösen a köszörülési folyamatoknál. Nagy szűrési hatásfok, akár 5600 l/min. A VLX vákuumszűrő egy nagy teljesítményű szűrő hűtő-kenőanyagokhoz, különösen a köszörülési folyamatokhoz. A nagy szűrőhatékonysága ideálissá teszi a központi tisztításra, mint szűrőrendszer. Az adott hatékonyság gazdasági eredménye az alacsony energiafelhasználás, az alacsony hűtőfolyadék veszteség és az alacsony ártalmatlanítási költségek.